BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint és az euró is

Az euró a görögországi krízis hatására ismét egy szintet gyengült a dollárral szemben, miközben itthon a forint is veszítette a reggeli lendületből.

Egy euró 1,3384 dollárt ér, a közös európai deviza tehát ismét az 1,34 dolláros szint alá süllyedt, az AFP szerint a kiújult görög félelmek hatására. A félelmeket azok a jelentések váltották ki, amelyek szerint Athén módosítaná a múlt hónapban kötött EU-IMF megállapodást. Az euró helyzetét tovább rontotta, hogy a kedvező makrogazdasági adatok erősítették a dollárt.

Ezzel párhuzamosan a forint is gyengült, késő délutánra egy euróért 265,5 forintot adtak, holott a hazai deviza délelőtt még 265 alatt mozgott az euróval szemben. A dollár ára 196,39 forint, a svájci frankkal 185,47 forinton kereskednek.

Jelenleg mindegyik blue chip emelkedik, de erre a 15 óra magasságában bekövetkező erős csökkenést követően kerül sor. A Mol ára jelenleg 21 045 forint, a Richterrel 43 600 forinton kereskednek, az OTP 7 230 forintot, a Magyar Telekom 817 forintot ér. A BUX 1,1 százalékos pluszban, 25 261 ponton áll.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.