BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örülhetnek a frankhitelesek a választási eredményeknek

Hosszú hetek óta először erősödött a forint a svájci frankkal szemben.

A forint egyelőre stabilan tartja magát, jelenleg 265,48 forintot adnak egy euróért. A dollár ára 195,41 forint, a svájci frankkal 184,23 forinton kereskednek.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megnézheti!

A Mol kivételével erősödnek a blue chipek, de messze nem olyan magasságokból, mint délelőtt. Az olajpapír ára 21 100 forint, holott a részvény ma már 21 600 forinton is járt. A Richter viszonylag stabilan őrzi pozícióját reggel óta, jelenleg 44 600 forintot ér a részvény. Az OTP viszont ma délelőtt a 7 400 forintot közelítette, míg mostanra 7 275 forintról kúszik felfelé az árfolyam. A Magyar Telekom szintén a 810 forintos szintről esett vissza és jelenleg 806 forintot ér. A BUX 0,69 százalékos pluszban áll.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt


Piaci elemzők szerint a várakozásoknak megfelelő választási eredmény és az, hogy abból stabil kormányzásra lehet számítani, pozitív üzenet a pénzpiacok számára, azonban a magyarországi pénzügyi folyamatokra - így a forint árfolyamára is - a belpolitikai eseményeknél nagyobb hatással lehet, hogy megoldódni látszik a görög adósságválság.

Ahogy azt a választásokat megelőző hetekben több helyen is olvasni lehetett, a külföldi brókerházak egyöntetűen egy erős, biztos többséggel bíró új kormány felállását tartották a szavazás legpozitívabb lehetséges kimenetelének, amely az első fordulót követően nagyjából már körvonalazódik. A kétharmados többség, amelynek segítségével lehetőség nyílna a strukturális reformok véghezvitelére, azonban még kérdéses.

Külön pozitívumot jelenthet, hogy tapasztalt minisztériumi köztisztviselők szerint legkésőbb júniusra kialakul a végleges kormányzati struktúra, de ez akár hamarabb is létrejöhet, mivel a Fidesz képes egyedül is kormányt alakítani és így elmaradnak az ilyenkor szokásos koalíciós tárgyalások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.