BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordot döntött a Deutsche Bank

A Deutsche Bank az idei első negyedben jelentősen növelte a nyereségét, a befektetési banki tevékenysége terén elért rekord eredménynek köszönhetően.

A többlet 1,8 milliárd euróra növekedett az egy évvel korábban feljegyzett 1,2 milliárd euróról - közölte a bank. Az adózás előtti nyereség összege 2,8 milliárd euró volt a tavalyi azonos időszakban mért 1,8 milliárd euróval szemben. "Az idei első negyedben elért jó eredményünk szempontjából döntő volt a befektetési banki tevékenységünk" - hangoztatta Josef Ackermann, a Deutsche Bank vezére a Reuters jelentése szerint.

Az ágazat az adózás előtti 2,7 milliárd eurós nyereségével annyit keresett, mint soha máskor egyetlen negyedévben. A jó számok ellenére a Deutsche Bank még nem tekinti a gazdasági helyzetet teljesen feszültségmentesnek. "Az idei első negyedben a világgazdaság érzékelhetően stabilizálódott, még ha néhány kockázat meg is maradt" - hangoztatta Ackermann.

A Merck Finck elemzője szintén elégedett a legnagyobb német bank teljesítményével: Konrad Becker úgy látja, a Deutsche Bank az adózás előtti és az adózás utáni eredmények tekintetében is túlteljesítette az elemzői várakozásokat, emellett a rossz hitelek finanszírozására elkülönített keret is csökkent, ami nagyon jó jel. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.