BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcsra ért a befektetési alapok vagyona

Áprilisban tovább folytatódott az elmúlt fél évben tapasztalt kedvező tendencia a befektetési alapok piacán, áprilisban ismét jelentős, 57 milliárd forintot meghaladó értékű friss tőke érkezett az alapokba, így összvagyonuk április végére elérte a 3.425 milliárd forintot a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) adatai szerint. 

Temmel András, a Bamosz főtitkára a szervezet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a 2008-as 21 százalékos csökkenés után tavaly 19 százalékkal növekedett a piac, amit az idén április végéig újabb 14 százalékos növekedés követett.

A befektetési alapok újbóli népszerűségében a tőkepiacokba és a bankrendszerbe vetett bizalom visszatérése mellett a tőkepiacok jó teljesítménye és a banki kamatok jelentős mérséklődése is szerepet játszott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.