BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kamatok emelkedését hozhatja a bankadó

A banki különadó bevezetése egyértelműen negatív hatású lesz, hiszen a bankrendszer tőkehelyzetét alapvetően rendítheti meg - mondta el az InfoRádiónak a Bankszövetség elnöke.

Erdei Tamás szerint a bankok hitelezési aktivitása csökkenni fog, a kamatok viszont emelkednek majd. Igaz, hogy a különadó növeli a költségvetés bevételeit, a reálgazdaságot viszont kedvezőtlenül befolyásolja - fűzte hozzá az elnök.

A devizahitelezés korlátozásával egyetért a Bankszövetség - mondta Erdei Tamás az InfoRádiónak.  A jegybanki alapkamat csökkenése miatt úgyis egyre inkább a forinthitelezés felé fordult a piac - jegyezte meg.

Nem értenek viszont egyet a bankok a kilakoltatási moratóriummal, a jelzáloggal terhelt lakások esetében - szögezte le a szövetség elnöke. A hitelintézet ugyanis ilyenkor nem tud hozzájutni a pénzéhez.

A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők véleményét itt olvashatja el a gazdasági akciótervről

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.