BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiskorúak: befektetési tippek szülőknek

Tizenötmillió forint – egy friss kutatás szerint mai áron számolva ennyi pluszköltséget jelent egy családnak egy gyermek felnevelése az iskolák elvégzéséig. Ráadásul ahogy nő a gyerek, egyre többe kerül, a szülőknek pedig egyre kisebb az esélyük arra, hogy a rendszeres havi jövedelmükből finanszírozni tudják a nevelés költségét – derül ki a Generali Biztosító felméréséből.

Bár a szülők tudják ezt, mégis viszonylag kevesen gondoskodnak tudatosan gyermekük jövőjéről, pedig az öngondoskodás fontosságát több pénzintézet is szorgalmazza.

Egyes hitelintézetek betéti termékeket, valamint értékpapírszámla nyitását is javasolják, de a biztosítók is szép számmal ajánlanak különféle termékeket azoknak, akik gyermekük jövőjéért akarnak pénzügyi felelősséget vállalni. Erre a célra elsősorban a befektetési egységhez kötött életbiztosítá-sok szolgálnak.

A témáról bővebben a manager magazin most megjelent júniusi számában olvashat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.