BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP a nap vesztese - Pocsék a nemzetközi hangulat

Mélyrepülésben zárt a BUX és az OTP, a vezető részvények közt csak a Richter tudta tartani magát.

A keddi kereskedést 1,46 százalék mínuszban, 21 597,95 ponton zárta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX. A vezető részvények közül csak a Richter tudott a nap folyamán erősödni, nyitó áránál 2,55 százalékkal többet 43 945 forintot adtak egy részvényéért.

Friss, piaci adatok itt találhatók

Több mint 19 milliárd forintos forgalom mellett a nap vesztese az OTP. A bankpapírok 4,87 százalékos mínuszban 4 665 forinton zárták a napot. A MOL is jelentős 1,94 százalékos mínuszt ért el, részvényeit 20 200 forintért jegyezték záráskor. Az MTelekom árfolyama is követte a tőzsdén uralkodó trendet, de a többi vezető részvénynél szerényebb 0,9 százalékos mínuszt ért el, részvényeiért így 654 forintot fizettek.

A forint kissé erősödött a nap végére, de így is a többhetes mélypont közelében maradt. Egy euróért a záráskor 284,02 forintot adtak, a svájci frankkal 216,94 forinton kereskedtek, a dollár ára 223,87 forint volt.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban kedden az értékpapír-piacokon a pesszimizmus uralkodott. Ezt a negatív beállítódást erősítette, hogy az amerikai használtlakás-piac délután nyilvánosságra került mutatója rosszabb lett az előzetesen vártnál, ami tovább csökkentette a részvények árát.

A magyar tőzsde a nemzetközi piaci hangulatot követte. Az OTP árfolyamát nemzetközi hangulat vitte le jelentősen.

Német Sándor, Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője szerint félelem uralja a piacokat világszerte. A befektetők rendkívüli módon tartanak a kedvezőtlen makrogazdasági adatoktól. Emiatt pedig esnek az árak a börzéken világszerte.

A kereskedés utolsó percében a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,52 százalékkal, a frankfurti DAX-30 1,33 százalékkal a párizsi CAC-40 1,80 százalékkal, volt a hétfői záró alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.