BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kéthavi csúcs közelében kezdett a forint

Látványosan jól teljesít tegnap óta a forint a bankközi devizapiacon; szerda estére kéthónapos csúcsra erősödött az euróval szemben.

A 276,5 forint körüli euró-jegyzésár a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhető. Az egész térségünkkel kapcsolatos pozitív befektetői megítélés mellett a lengyel zloty is igen jól teljesített: tegnap 3,5 hónapos csúcsot ért el.

A dollárral szembeni forintjegyzések tegnap estére 214,5-215-ig süllyedtek, majd a ma hajnali dollárerősödés miatt reggelre 216,5-ig emelkedett az ár. Egy svájci frankért este 206-206,5 forintot, míg ma reggel 207 forintot kértek a bankközi piacon.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Ami a piacok számára fontos makroadatokat illeti, ma délután több tengeren túli közzététel is várható. Egyfelól a heti friss munkanélküli segélykérelmek számáról, majd két gazdasági aktivitási index is napvilágot lát. Ez utóbbiak közül az egyik a Philadelphia Fed Index, amely gazdasági kilátásokat felmérő mutató. Bár holnap itthon munkaszüneti nap lesz, külföldön lesz kereskedés. Pénteken azonban nem jelenik meg fontosabb makroadat, így elsősorban a befektetői alaphangulat határozza meg az elmozdulások irányát.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 87,71 pontos emelkedéssel, 22 247,91 ponton nyitott reggel. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,40 százalékos erősödést jelent.
A szerdai kisebb korrekció után ma már pozitív nyitást jeleznek az európai határidős piacok, Kína is pozitívba fordult, az amerikai indexek nyereséggel zártak. Itthon, szűk egy órával a nyitás után az OTP és a Mol negatív, míg az MTelekom, az Egis és a Richter pozitív tartományban tartózkodik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.