BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma is gyengülhet a forint

Szerda reggel a forint 282,47/euró volt vételi oldalon, gyengébb a keddi késői 281,87/eurónál. A svájci frankkal szemben 216,10/franknál tartott, ez 0,08 százalékkal rosszabb a kedd estinél.

A hétfőn megjelent, általában gyenge előzetes euróövezeti szolgáltatási és ipari teljesítménymutatók miatt a befektetők a keleti országok nyugati exportjának kilátását borúsabbnak tartják. Ettől tovább romlottak a térségi valuták, miután a rosszabbra fordult világgazdasági hangulat már a múlt héten sem kedvezett nekik.

Bár a forint kedd estére nagyjából visszanyerte napközi veszteségét, lassú lemorzsolódás szerdán is lehetséges - csakúgy, mint a többi térségi valutánál - a nemzetközi pesszimizmus miatt, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint kedden 0,16 százalékkal gyengült, a cseh korona 0,16 százalékkal javult, a zloty 0,07 százalékkal romlott az euróval szemben.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.