BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fáradni látszik a piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,53 pontos csökkenéssel, 22.742,74 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,67 százalékkal gyengült.

Galbany Péter, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank üzletkötője alacsony forgalomra és szűk sávban mozgó árfolyamokra számít. A piac "fáradni látszik" - mondta a bróker, aki szerint talán délután megjelennek a vevők a parketten.

Az Erste Befektetési Zrt. brókere, Varjú Péter sem számít nagy árfolyammozgásra, miután Amerika és Ázsia mínuszban zárt, Európában pedig a nyitásban veszteséget várnak. Az üzletkötő szerint a Richter és a Magyar Telekom gyenge marad, a Mol stabilizálódhat a 20.500 forint körüli árfolyamon, míg az OTP 5.050 forintos árfolyamának "visszatesztelése" várható. Ha a papír 5.050 forint felett marad és átlépi az 5.200 forintos technikai határt, akkor megnyílik a tér a további emelkedéshez.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A CIB Bank elemzői szerint ahhoz, hogy a világ tőzsdéin hétfőn megtorpant emelkedés után folytatódhasson az árfolyamok növekedése, jó adatokra lenne szükség. A délután várható amerikai lakáspiaci mutató és fogyasztói bizalmi index visszaesését várja a piac. Az elemzők hozzáfűzték: a befektetői hangulat bizonytalan, így a tőzsdenyitás iránya sem egyértelmű.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,17 pontos, 0,2 százalékos emelkedéssel, 22.895,27 ponton zárt hétfőn.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.