BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélybe rántotta a tőzsdét a MOL

A csütörtöki nap végére mínuszba került a BUX, a MOL-nak eddig kedvező piaci pletykák cáfolása rég nem látott mínuszba lökték a társaságot.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX nap végére meredek zuhanásba kezdett, záráskor 1,64 százalékos csökkenést követően 23 175,99 ponton állt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Szerdán még szárnyaltak a MOL papírok, azoknak a piaci pletykáknak köszönhetően, melyek szerint a magyar állam felvásárolná a Szurgutnyeft birtokában lévő 21,1 százalékos részvény pakettjét. Csütörtökön azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben tudatta, hogy jelenleg nem kívánják megvásárolni a részesedést. A minisztérium ugyanakkor megerősítette, hogy a kérdést mindkét ország kormánya prioritásként kezeli. A közlemény hatására a társaság papírjai zuhanni kezdtek. Zárásra 4,34 százalékos mínuszban 22 000 forintos árfolyamig estek az energiapapírok.

Az OTP papírok árfolyama napközben a svájci kamat döntés hatására még erősödtek, de késő délutánra gyengélkedésbe kezdtek és 0,97 százalékos mínuszt értek el, így a bankpapírokat 4 850 forinton jegyezték. A blue chipek közül még az MTelekom is negatív tartományban zárta a napot. A társaság részvényei 0,28 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 693 forinton álltak záráskor.

A vezető részvények közül csupán a Richter ért el kismértékű 0,15 százalékos erősödést, a gyógyszer papírok záráskor 48 275 forintot értek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.