BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szárnyal a MOL, erősödik az OTP

Erősödik a Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX, a MOL tovább szárnyal és az OTP drágulni kezdett.

Azt követően, hogy a Moody’s leminősítette Spanyolországot, Írországban pedig hatalmas méretű államháztartási hiány várható a nemzetközi indexek esésnek indultak a német DAX index 0,26 mínuszban állt fél háromkor. A nemzetközi trendeknek ellen megy a varsói WIG20 tőzsdeindex és a BUX is, mely 1,1 százalékkal erősödött délutánra, így az index 23 070,14 ponton állt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Nyitás óta szárnyal a MOL, délutánra tovább nőtt a lendület és már 2,87 százalékos pluszban járnak az energiapapírok, melyeket így 21 080 forinton jegyeznek. Az OTP papírok a délelötti gyengélkedést követően erős növekedésbe kezdtek és már 0,74 százalékos pluszt értek el, így a bankpapírok kereskedése 5 270 forinton zajlik. Az MTelekom fél háromkor stagnált a részvényeket 666 forintért jegyezték.

A blue chipek közt egyedüliként a Richter veszített értékéből. A gyógyszeripari társaság papírjai 0,63 százalékos gyengülést követően 46 205 forinton állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.