BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol húzta fel a BUX-ot

Nap végére felhúzta a Mol a BUX-ot, a régiós indexek közül a német DAX 1,31 százalékkal, a lengyel WIG20 1,45 százalékkal erősödött. A vezető részvények közül csak a Mol erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a délelőtti erősödését követően mínuszba fordult, majd a délután megélénkülő Mol kereslet erősítette az indexet. A tőzsdeindex 0,16 százalékos pluszt követően 23 665,50 ponton zárt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A délután még nyitóértéke körül mozgó Mol, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bejelentésére 3 százalék feletti erősödést produkált. A miniszter nyilatkozata szerint a kormány nem zárkózik el a Szurgut birtokában lévő 21,2 százaléknyi Mol részvény felvásárlása elől. Később a szaktárca cáfolta a Bloomberg hírét

A hirtelen megnőtt érdeklődés zárásra alább hagyott és az energiapapírok 2,48 százalékos emelkedéssel, 21 240 forinton fejezték be a kereskedést.

A vezető részvények többsége azonban veszített nyitóértékéből, a nap vesztese az MTelekom lett. A távközlési papírok 2,0 százalékot veszítettek értékükből, melyeket így 588 forinton jegyeztek. Az OTP részvényei 0,58 százalékos esést követően 5 965 forinton zártak. A Richter-papírjai 0,17 százalékkal 46 600 százalékra csökkentek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.