BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BUX: zárásra is maradtak a mínuszok

A délelőtti látványos esést követően ugyan stabilizálódtak és kisebb veszteséget realizáltak a közepes vállalati részvények, azonban a BUX jelentős mínusszal zárta hetet. A régiós német DAX index szerény 0,02 százalékos, a lengyel WIG20 0,46 százalékos mínuszban járt záráskor.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX ugyan a mélypontról visszaerősödött, de nem bírta ledolgozni délelőtti zuhanását. A tőzsdeindex a hét utolsó kereskedési napján 1,84 százalékot veszített értékéből, így 23 230,91 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a Mol könyvelhette el a legnagyobb veszteséget. Az energiapapírok 2,30 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 20 750 forinton fejezték be a kereskedést. Az OTP-papírjait 1,69 százalékos csökkenés után 5 864 forinton jegyeztek záráskor. A Richter részvényei 1,93 százalékot veszítettek értékükből, melyekért így 45 700 forintot adnak. Az MTelekom szerényebb 0,68 százalékos csökkenést könyvelhetett el, így 584 forintot érnek a távközlési-papírok.

A közepes vállalati papírok délelőtti látványos esését követően délutánra mérséklődtek a veszteségek. A mai zuhanásban az intézményi befektetők és a kisbefektetők is szerepet játszhattak, de nem valószínű, hogy folyamatos nyomás nehezedik a részvényekre” – mondta Hamar Márton.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.