BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izmosodott a forint, a vezető részvények is jól szerepeltek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 23 195,8 pontra erősödött tegnap, így a BUX 0,5 százalékos pluszban zárta a hét második napját. A forgalom viszont elég alacsonyan alakult, a részvények 11,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a befektetők között. A vezető részvények közül az OTP 0,94 százalékkal erősödött, s így végül 5349 forinton zárt. A Mol 0,62 százalékkal húzta fel magát, és 20 930 forintos áron köszönt el a tegnapi kereskedéstől. A Magyar Telekom papírjainak árfolyama is feljebb kúszott 0,45 százalékkal, 644 forintra. A blue-chipek közül csak a Richter búcsúzott mínuszban a naptól, a 0,3 százalékos esés 47 185 forintos záróárat eredményezett.

A hazai fizetőeszköz tegnap tovább tartotta erejét az euróval szemben, a délután előrehaladtával pedig már tartósan 270 forint körül mozgott az euró árfolyama. A bankközi devizapiacon ugyanekkor a dollár 195,2 forintba került, egy svájci frankért pedig 201,80 forintot kértek. A Commerzbank tegnapi kommentárja szerint ha a jövőben a nemzetközi hangulat nem romlik jelentősen, kitarthat a forint a 275-ös szint alatt az euróval szemben. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.