BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most a Molt küldték padlóra

Mínuszban zárta a hetet a BUX, a vezető részvények is veszítettek értékükből. Matolcsy György, Nemzetgazdasági miniszter nyilatkozatát követően nagyot esett a MOL.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX a hét utolsó kereskedési napját csökkenéssel zárta. A BUX 0,83 százalékkal csökkent, így az index 23 045,95 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetgazdasági miniszter azon nyilatkozata, mely szerint a hiány csökkentéséhez szükséges egy egyszeri kifizetés a Mol részéről, a társaság részvényei esésnek indultak és 1,36 százalékos mínuszt követően 21 005 forinton zárta a hetet.

Követte a Mol-t a blue chipek mindegyike, így az OTP 1,16 százalékot veszített értékéből és a bankpapírokat 5 258 forinton jegyezték. Az MTelekom papírok 0,45 százalékos esést követően 662 forinton zárták a hetet. A Richter is veszített értékéből, részvényei 0,21 százalékos esést követően 46 900 forinton zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.