BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az MTelekom

Kedden jelentős korrekcióba kezdtek a piacok, ami szerda délelőtt is kitart, a tőzsdéket elsősorban a váratlan kínai kamatemelés rázta meg. A BUX azonban erősödik, a régióban a német DAX index 0,06 százalékos pluszban, míg a lengyel WIG20 0,83 százalékos mínuszban jár.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 0,6 százalékkal erősödött szerda délelőtt, így 23 617,95 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Szárnyalásnak indult az MTelekom szerdán, a régóta lejtmenetben járó távközlési papírok erős 2,22 százalékos pluszt értek el a délelőtt folyamán, így az árfolyam megközelítette a 600 forintos határt. Az OTP részvénye szerényebb 1,33 százalékkal erősödést ért el, így  5 978 forinton áll.

A Mol-papírjai a tegnapi erősödést követően szerdán veszítettek értékükből, 0,24 százalékos csökkenést követően 20 750 forinton jegyzik az energiapapírokat. A Richter is gyengülésnek indult a délelőtt folyamán, a gyógyszeripari részvényeket 0,41 százalékkal alacsonyabb, 46 800 forintos árfolyamon adják.

Az amerikai piacokra leginkább a kínai kamatemelés volt hatással. Mint ismeretes, az ország jegybankja kora délután 2007 óta először emelte meg mind a betéti, mind a hitel alapkamatot. A viszonylag jó banki eredmények sem segítettek (Bank of America, Goldman Sachs), a nap végére a fő amerikai indexek komoly mínuszban zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.