BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartotta magát a BUX, csak a Mol nem zuhant vissza

Az európai piacok nagyrészt mínuszban állnak, az ázsiai piacok pozitív tartományban fejezték be a kereskedést. A lengyel WIG20 index 1,5 százalékkal, a német DAX index 0,49 százalékkal csökkent. A Budapesti Értéktőzsde indexe azonban pozitív tartományban maradt.

A nemzetközi piacok mínuszban fordultak főleg a kínai kamatemelés hírére, azonban a BUX tartotta magát, igaz napközben jóval magasabb volt a növekedés. Így a Budapesti Értéktőzsde indexe 0,3 százalékkal magasabban, 23 477,2 ponton zárta a kereskedést kedden.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Mol növekedése is szerényebb lett, napközben az energiapapírok 3 százalék felett is jártak. Zárásra azonban 2,58 százalékra mérséklődött a papírok erősödése, melyeket így 20 800 forinton jegyeztek.

Az OTP mínuszba fordult a koradélutáni erősödést követően, és árfolyama visszaesett a 6 ezer forintos határ alá. A bankpapírok árfolyama 0,45 százalékos mínuszba került zárásra, így 5 899 forintért adták záráskor azokat. Az MTelekom a délelőtti erősödést követően követve a piaci hangulatot negatív tartományba fordult, és 1,01 százalékos csökkenést követően 585 forinton zárta a napot.

A Richter-papírok emelkedése is elveszett, a gyógyszeripari részvények árfolyama minimális 0,01 százalékkal csökkent a nyitóérték alá, így 46 995 forinton adták a papírokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.