BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább erősödik az OTP és az MTelekom

A tegnapi korrekciót követően csütörtökön jó hangulatban erősödnek az európai indexek, köztük a BUX is. A lengyel WIG20 index 0,67 százalékos, míg a német DAX index 0,45 százalékos pluszban jár. A hazai blue chipek közt csak a Richter veszített értékéből.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX a jó hangulatban óvatos erősödésnek indult, és 0,38 százalékkal 23 718,67 pontig emelkedett.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt csupán a Richter veszített nyitóértékéből. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,17 százalékkal 46 600 forintig csökkent.

Az MTelekom folytatja lendületes erősödét, a tegnapinál szerényebb 0,83 százalékos erősödést ért el a társaság a délelőtt folyamán, így a távközlési papírokat 605 forinton jegyzik. Az OTP részvényeinek árfolyama is erősödésnek indult, 0,66 százalékos emelkedést követően 6 040 forintért adják a részvényeket. A MOL részvényei szerényebb 0,16 százalékos növekedést értek, melyek így 20 760 forinton jegyeznek.

A kínai GDP jobb lett a vártnál, ami erősíti a képet, hogy kínai kamatemelés a gazdaság stabilizálására, a gazdaság hűtésére szolgál. Az amerikai piacon is kedvező a hangulat. A nap további részében makroadatok és vállalati gyorsjelentések szabnak majd irányt a kereskedésnek, mondta el Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.