BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 116,03 pontos emelkedéssel, 23.269,69 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,50 százalékkal erősödött.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

Nem várnak nagyobb elmozdulásokat a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett piaci szakértők, mivel a piacok kivárnak az amerikai Fed magyar idő szerint szerda este esedékes bejelentései előtt.

A Fed bejelentésére vár a piac

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint az amerikai választások a várakozásoknak megfelelő eredménye nem okoz jelentős árfolyam-elmozdulást a piacokon, amelyek az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai bejelentésére, egy következő gazdaságösztönző csomag részleteire várnak.

Mivel ez csak magyar idő szerint 19:15-kor esedékes, ezért a Budapesti Értéktőzsde várhatóan csak csütörtökön vesz fel határozott irányt. A részvényelemző hozzátette: a szerdai kereskedésben a Magyar Telekom árfolyamának alakulását érdemes figyelni.

Kifejtette: a különadó bevezetése óta kissé túlzottnak mondható, 17 százalékot zuhanó árfolyam kedden mutatta az első jelét annak, hogy esetleg eléggé elfogyhattak az eladók ahhoz, hogy jöjjön egy határozott felfelé korrekció a Magyar Telekomban.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője kistartományú pozitív nyitást, majd oldalazást vár a BÉT-en. Úgy vélekedett azonban, hogy a további árfolyammozgásokat nem elsősorban a Fed bejelentései, hanem a befektetők profitrealizálási hajlandósága határozza meg.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint pozitív részvénypiaci hangulat előzi meg a Fed döntését és az amerikai választások eredményének kihirdetését. A Fed mennyiségi lazítási programjának méretéről megjegyzik: ha túlzottan alacsony összeggel csalódást okoz a jegybank, a dollár erőre kaphat.

Emelkedéssel nyitottak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.

    A kereskedés kezdetén a londoni FTSE-100 index 0,24 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,31 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,33 százalékos növekményt jelzett.

    Kedden a nyugat-európai értéktőzsdék második napja javultak: a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,55 százalékos napi emelkedéssel 1.093,96 ponton zárt - április vége óta a legmagasabban. A londoni FTSE-100 1,10 százalékos javulással 5.757,43 ponton zárt. A DAX-30 0,75 százalékkal 6.654,31 pontra növekedett. A párizsi a CAC-40 0,64 százalékkal 3.865,72 pontra erősödött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.