BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszútávon fix hozam

Első körben december 31-ig lehet megtakarítást elhelyezni Tartós Befektetési Számlán (tbsz). A tbsz előnye, hogy a számlán elhelyezett megtakarításra 2013 vége után jelentős kamatadó-kedvezmény, 2015 év vége után pedig teljes kamatadó-mentesség vehető igénybe – írja a K&H Alapkezelő.

A tbsz-ről érdemes tudni, hogy egy éven keresztül történik a felhalmozás, tehát addig folyamatosan lehet a számlára befizetni. A felhalmozási évet követő 3. lekötési év után a fizetendő kamatadó már csak 10 százalék, illettve az 5. év után pedig egyáltalán nem kell kamatadót fizetni.

Mivel a számlán elhelyezett összeg csak a felhalmozás évében növelhető, ezért, fontos, hogy az ott elhelyezett pénzt milyen befektetésre használjuk fel, hogy a megadott 3 és 5 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget hozza.

A K&H Alapkezelő most kifejezetten a tbsz-hez igazította legnépszerűbb alapcsaládjának legújabb kibocsátását, így a tőke- és hozamvédett K&H háromszor fizető 11. alap most 3 éves futamidejű – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A rendszeres kifizetésnek és a tőke- és hozamvédelemnek köszönhetően ez az alapcsalád idén a garantált alapok közül a legkedveltebb termékünk lett, a három idén kibocsátott K&H háromszor fizető alapra összesen közel 28 milliárd forintot jegyeztek az ügyfelek. A 2009-ben kibocsátott 6 háromszor fizető alap az idei évben már kifizette az első éves fix hozamokat, kedvező  9-12 százalékos mértékben.

Tbsz: amivel megúszható a kamat- és árfolyamnyereség-adó

A most jegyezhető tőkevédett alap nemcsak tbsz-en, de nyugdíj-előtakarékossági számlán (nyesz) is jegyezhető, így a kamatadó-mentesség mellett állami támogatás is elérhető, ami az idei befizetések esetében még 30 százalékos adójóváírást jelent. Ezzel tovább növelhető az alap hozama, amelyből a hároméves futamidő alatt három alkalommal történik hozamfizetés és az első évi hozam fix 7 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.