BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszba fordultak a piacok – Esik az OTP

Délutánra kifulladt a délelőtti lendület és mínuszba fordultak a vezető európai indexek is. A pesti parkett is lejtmenetnek indult, a délelőtt még erősödő OTP most a negatív lista élén áll.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a délelőtti erősödést követően gyengülésnek indult, a tőzsdeindex 0,31 százalékos gyengülést követően, 22 423,86 ponton áll.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedüliként a Richter ért el erősödést délutánra. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,46 százalékos erősödést ért el, így 45 710 forinton zajlik a papírok kereskedése.

A délelőtt még erősödő OTP délutánra a negatív lista élére állt. A bankpapírok árfolyama 1,11 százalékos veszteséget követően 5 345 forinton áll. Az MTelekom követi a bankpapírokat, a távközlési papírok 0,67 százalékos csökkenést követően 586 forinton állnak. A Mol szerényebb 0,14 százalékos veszteséget ért el délutánra, így 20 570 forinton állnak az energiapapírok.

A vezető európai piacokon sem tartott ki az optimizmus. A német DAX 0,25 százalékos, az FTSE 100 0,99 százalékos mínuszba került délutánra. A régiós lengyel WIG20 továbbra is negatív tartományba mozog, délután 0,39 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.