BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokat javított a hosszú hétvégén a forint

Határozottan jót tett a forint árfolyamának a hosszú hétvége, hiszen – bár itthon tegnap szünetelt a kereskedés – a hazai fizetőeszköz minden meghatározó devizával szemben jelentősen erősödni tudott a pénteki záráshoz képest.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Az euró ára hétfő délután már tesztelte a lélektani 270-es szintet, ez csaknem 5 egységnyi erősödést jelentett a pénteki, 275,2-es záróárhoz képest. A svájci frank egységének ára pedig tegnap délutánra 196 forint alá csúszott. A dollárral szemben szintén nagyjából ötforintnyit javított a hazai fizetőeszköz, így a 195-ös szint alatt várhatta a ma reggeli nyitást.
A tőzsdén viszont nem történtek pénteken jelentős elmozdulások. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,26 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel 23 146,69 ponton zárt, szerény, bő tízmilliárdos forgalom mellett. A vezető papírok vegyesen mozogtak. Az OTP-részvények árfolyama 0,83 százalékkal, 5800 forintra nőtt, és némileg erősödött a Richter is, amely 46 500 forintot ért záráskor. Gyengült ugyanakkor az MTelekom, amely 1,40 százalékos esés után, 563 forinton várta a mai nyitást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.