BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakad a tőzsde, az OTP a legnagyobb vesztes

A pesti parketten folytatódik a délelőtt megkezdett lejtmenet, az indexet és a részvényeket a nemzetközi hangulat mellett a különadók 2014-ig történő meghosszabbítása is zuhanásra készteti.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,88 százalékot veszített nyitóértékéből, így 22 652,19 ponton áll a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a negatív listát még mindig az OTP vezeti. A bankpapírok 4,36 százalékos veszteséget könyvelhettek el, így árfolyamuk 5 547 forintra süllyedt. A Mol részvényeinek árfolyama is jelentős 2,98 százalékos mínuszt produkáltak délutánra, így az energiapapírokat 20 335 forinton jegyzik. Az MTelekom 2,32 százalékos mínuszt ért el, a távközlési papírok kereskedése 589 forinton zajlik szerda délután.

A vezető európai tőzsdéken is pesszimizmus lett úrrá, a német DAX index 0,34 százalékkal, a lengyel WIG20 0,91 százalékkal gyengült szerda délutánra. A jó makroadatok sem segítettek leküzdeni a piacok pesszimizmusát és a vezető amerikai indexek is csökkenéssel indították a napot. A Nasdaq 0,16 százalékkal, az S&P 500 0,13 százalékkal gyengült nyitást követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.