BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan az OTP - Különadó mélybe lökte a tőzsdét

Amerikára már nem terjedt átt kedden a jó hangulat, az ázsiai indexek is mínuszban jártak. A pesti parkettet a különadó meghosszíbítása lökte a mélybe.

A Budapesti Értéktőzsde jó forgalom mellett zuhanásnak indult. A vezető index a BUX 2,54  százalékkal 22 732,02 pontra süllyedt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Azt követően, hogy bejelentették 2012-ben nem vezetik ki a különadókat azok összegét csupán csökkentik az érintett vállalkozások meredek zuhanásnak indultak. A negatív lista vezetője az OTP, a bankpapírok árfolyama 4,15 százalékot veszítettek értékükből, így 5 559 forinton állnak.

Az MTelekom is jelentős 2,48 százalékos esést könyvelhetett el délelőtt, így eltávolodott a lélektani 600 forintos határtól és jelenleg 588 forinton jegyzik a távközlési papírokat. A Mol félidőben 2,19 százalékos mínuszban járt, az energiapapírokat így 20 500 forinton jegyzik.

A Richter keddi gyengélkedést követően minimális 0,01 százalékos gyengülést mutathat fel szerdán, így 45 995 forinton jegyzik a gyógyszeripari részvényeket.

Nem csak a pesti parketten ért véget a jó hangulat. A vezető európai indexek is gyengültek szerda délelőtt, a német DAX index 0,42 százalékot, a lengyel WIG20 0,7 százalékot veszített nyitóértékéből. Az amerikai piacok is negatívban zártak kedden, a Nasdaq 0,66 százalékos, a S&P 500 0,81 százalékot veszített értékéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.