BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít az euró, kedvező a hangulat a nemzetközi piacon

Az ázsiai részvények jegyzését kedden emelkedés jellemezte. A részvények erősödését a Kínával kapcsolatos derűlátás támasztotta alá.

A befektetők szerint Kínának nem lesz szüksége olyan, erőteljes lépésekre az infláció megfékezésére, amelyek gátolnák az erőteljes gazdasági növekedést vagy tompítanák a  nyersanyagok iránt fokozott igényt.

A részvények erősödésével párhuzamosan az euró három hete nem látott erős szintet mutatott a gyengélkedő dollárral szemben. A piacok jelenleg a Fed idei utolsó ülésének eredményére várnak, az elemzők arra számítanak, hogy az amerikai jegybank nem változtat politikáján, mivel a kedvező makroadatok nem indokolnak újabb jelentős élénkítő akciót.

A hangulat határozottan pozitívabb jelenleg, mint néhány héttel ezelőtt volt – jelentette ki Michael Heffernan, az Austock vezető ügyfél-tanácsadója a Reutersnek nyilatkozva. Számos befektető a múlt héten attól tartott, hogy Kína emelni fogja a kamatlábakat a növekvő inflációs nyomás megfékezésére. A központi bank azonban ehelyett úgy döntött, hogy meghosszabbítja hat vezető kínai bank kötelező tartalékainak emelésével kapcsolatos intézkedésének hatályát.

A hírügynökség által megkérdezett közgazdászok a következő hónapokban továbbra is kamatemelést várnak Kínában, de arra számítanak, hogy Peking fokozott szigorral tartja féken a hitelezést 2011-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.