BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Menetel a forint - Nyugodt karácsony a frankhiteleseknek

A forint a reggeli nyitáshoz képest is tovább erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben és az elemzők szerint ez a szint az ünnepekig fennmarad.

Egy euróért fél tíz előtt 273,03 forintot adtak, ami kis erősödés a tegnap, 273,70 forintos záróárhoz képest. A leggyengébb periódusában a forint egyébként a 274-es szint felett is járt ma már, igaz, egy időben a 273-as határ alá is benézett. Az átlagos árfolyam eddig 273,63 forint.

Bár az ünnepek előtt csökkenő forgalom miatt nő a bizonytalanság, a forint várhatóan tartja elért szintjét vagy még tovább javulhat is az euróval szemben, mert sokan nem zárnak ki újabb "meglepetést" - azaz újabb, negyed százalékpontos kamatemelést - a Magyar Nemzeti Bank hétfői értekezletén, írta kereskedők, elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség. A minden piacon erősebb svájci frankkal szemben nehezebb a forint helyzete is.

Mindenesetre a forint ma reggel a svájci frankkal szemben is erősödni tudott, a tegnapi, 214,46 forintos záróár után a ma reggeli árfolyam 213,59 forint. A legrosszabb időszakban 215 forint felett járt az árfolyam, a legjobb ár ma 213,51 forint volt, az átlagos árfolyam 214,38 forint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.