BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ütik a forintot - Nincs megállás az esésben

A Fitch leminősítése után jelentősen gyengült a forint, három óra előtt újabb hullámban esett: az eurót 278,6, a svájci frankot 222,2 forinton jegyezték. Később visszahútzák 278-as szint környékére a hazai devizát az euróval szemben

A forint újabb hullámban gyengült a bankközi devizapiacon, miután a Fitch a legalacsonyabb, még befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarország államadósságát. A forint először 278-ig gyengült az euróval szemben 276 alatti szintről, majd némi korrekció után újra a gyengülés felé vette az irányt a hazai deviza és 278,6-os szintre változott az euróval szembeni kurzusa.

A hazai deviza 3 órakor 0,8 százalékot veszített értékéből napon belül az euróval szemben, de olyan pillanatot is láthattunk, mikor az érték 0,94 százalékon alakult. Fél 4 után már "csak" 0,7 százalékos esésben állt a hazai deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A félelem, hogy valamelyik hitelminősítő bóvli kategóriába sorolja hazánkat jelentős, ugyanis a Moody’s, a Fitch és a Standard & Poor’s is a legalacsonyabb, még befektetésre ajánlott kategóriában tartja hazánkat, azonban a kilátás mindhárom intézetnél negatív: vagyis esélye van a további rontásnak.

A befektetők jól látható módon elkezdtek eladni magyar eszközeikből: ugyan a Fitch lépése várható volt, de eszerint nem árazódott be teljesen a várakozásokba. Valamint a hitelminősítő kritikája is igen „kemény” volt.

A svájci frank gyengülése mentette meg a frank/forint keresztet, ám így is 222 fölött jegyezték az alpesi devizát. Az első hullámban 221,75-ig gyengült a forint, az újabb esés után 222 forinton jegyzik az alpesi devizát. A forint jelentős volatilitást mutat, az árfolyam széles sávban mozog délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.