BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi forgalom és vegyes elmozdulások a hazai tőzsdén

Az év második hete sem hozott áttörést a hazai tőzsdén, hiszen a forgalom változatlanul alacsony szinten mozgott, és az árfolyamok sem vettek határozott irányt. A Budapesti Értéktőzsde első számú részvényindexe, a BUX 22 262,05 ponton zárt pénteken, 185 ponttal, 0,82 százalékkal magasabban az előző heti záróáránál. A heti forgalom 73,8 milliárd forintot ért el: bár az előző héten még csak 50,7 milliárdos értékben születtek üzletek, a nem egészen 15 milliárdos napi átlagos forgalom még így sem nevezhető túl acélosnak.

A vezető részvények többségénél negatív a múlt heti egyenleg. Ezalól csak a Mol jelentett kivételt, amelynek árfolyama 55 forinttal, 21 705 forintra emelkedett. A forgalomból majdnem 60 százalékkal részesedő OTP papírjai minimálisan, 5 forinttal gyengültek a héten, így a záróárfolyam 5370 volt. Komolyabb mértékben gyengült a Richter, amelyért a pénteki kereskedés végén 43 ezer forintot adtak a piacon: ez több mint 2 százalékkal kevesebb az egy héttel korábbinál. Az elmúlt időszakban igencsak megtépázott MTelekom ezúttal 3,57 százalékot veszített értékéből, és 540 forinton fejezte be a heti kereskedést. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.