BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint rossz idők járnak az euróra

Az idei év első jegyzési napján Ázsiában hétfőn az euró gyengült a dollárral szemben, alacsony forgalomban. Ezzel a közös európai valuta elveszítette annak az értéknövekedésnek a nagy részét, amelyet az év végi alacsony forgalom közepette produkált.

Az euró hétfőn 0,6 százalékkal gyengült és 1,3300 dollárral jegyezték, így a deviza gyakorlatilag elveszítette a pénteken elkönyvelt, 0,8 százalékos pluszt. Az euró a svájci frankkal szemben is gyengült 0,4 százalékkal. A medvék a múlt hét végére feladták az álláspontjukat, mivel az euró stabilan megkapaszkodott valamivel az 1,31 dolláros szint alatt, ami a kétszáz napos mozgóátlagnak felel meg.

Ma viszont a piaci szereplők az euró értékesítésére vonatkozó iránymutatásnak tekintették a brit Telegraph című lapban megjelent írást, amely szerint az európai adósságpiacok hónapok múltán újabb válsággal szembesülhetnek."Ez nem új dolog, de emiatt a figyelem ismét az euróövezetre irányul" - vélte Robert Ryan, a BNP Paribas devizastratégiája a Reutersnek nyilatkozva. Ryan azonban óvott attól, hogy túlságosan mély jelentést olvassanak bele az euró hétfői mozgásaiba.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.