BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,83 pontos csökkenéssel, 22.743,18 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,47 százalékkal gyengült.

A legfrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője mínuszos nyitást vár hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén és a magas árak további visszarendeződését. Emlékeztetett arra, hogy a pénteki tőzsdei eseményeket is meghatározta az egyiptomi bizonytalanság, ami számításai szerint folytatódik a hét első tőzsdenapján is, erre utalnak az ázsiai piacok is. A dollár erősödése mögött is ezt a bizonytalansági tényezőt láthatjuk, érezhető, hogy a befektetők kiszállnak a feltörekvő piacok közel-keleti, ázsiai alapjaiból - tette hozzá.

Hétfőn az eurózóna januári inflációs becslését várja a piac, ami azért is érdekes lesz, mert a kamatemeléssel kapcsolatos találgatások már elkezdődtek. A fogyasztói árindex emelkedésre számít az elemző, konkrétan 2,3-2,4 százalékos emelkedést vár a januári 12 hónapos fogyasztói árindex adatban. Ez valamennyire erősítheti az eurót, a hírnek mindenesetre nem fognak örülni a piacok - mondta az Equilor elemzője.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, hogy az egyiptomi események pénteken vélhetően már kifejtettek annyi negatív hatást az árfolyamokra, amennyi korrekciót egy ilyen "bullpiacon" a vevők engedélyezni fognak, így ma már - nulla körüli nyitás után - akár ismét emelkedés is történhet a budapesti részvénypiacon.

A hatás jól mérhető a forinton, amelyik gyakorlatilag semmit nem gyengült a hírekre, minden arra mutat tehát, hogy ezúttal egy gyorsabb korrekciót láttunk a töretlen emelkedő trendekben - hívta fel a figyelmet a Concorde elemzője.

Gyengüléssel nyitott Nyugat-Európa

A vezető indexek gyengülésével indult a kereskedés hétfőn a meghatározó nyugat-európai tőzsdéken. A FTSE-100, a londoni tőzsde vezető mutatója 0,41 százalékos, a DAX-30 frankfurti index 0,20 százalékos, a CAC-40 párizsi mutató 0,25 százalékos csökkenéssel nyitott.

A térségbeli tőzsdéken már a pénteki zárás körül terjedni kezdett az aggodalom, hogy az egyiptomi forrongás veszélyeztetheti az európai-ázsiai kereskedelmet, mivel annak jelentős része a Szuezi-csatornán át bonyolódik, a mutatók így gyengüléssel zártak

 

A térségbeli tőzsdéken már a pénteki zárás körül terjedni kezdett az aggodalom, hogy az egyiptomi forrongás veszélyeztetheti az európai-ázsiai kereskedelmet, mivel annak jelentős része a Szuezi-csatornán át bonyolódik, a mutatók így gyengüléssel zártak -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.