BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új alappal lép piacra a Concorde

Abszolút hozamú konstrukciókat csomagolt össze az alapkezelÕ

BEFEKTETÉS. Négy, az elmúlt években már bizonyított befektetési alapból hozott létre egy alapok alapja konstrukciót a Concorde AlapkezelÕ. A Hold névre keresztelt alapban a társaság abszolút hozamú alapokat csomagolt össze. Benne van a Vakmajom néven ismertté vált befektetÕi csoport (Makara Tamás és Faragó Ferenc) VM alapja, a Zsiday Viktor nevével fémjelzett Citadella, a Móricz Dániel és Cser Tamás által kezelt Columbus és a szélesebb befektetÕi kör számára most megnyitott Platina Pí is, amelyet Szabó László, az alapkezelÕ alapítója és elnöke jegyez.

„A többféle stratégia párhuzamos megjelenése növeli a diverzifikációt, vagyis a befektetés kockázata ezzel a módszerrel csökkenthetÕ” – emelte ki a konstrukció elÕnyét Bilibók Botond, az alapkezelÕ vezérigazgatója. A Holdban szereplÕ négy alap hozama az elmúlt egy évben felülmúlta a kockázatmentes befektetésekét. A legjobb teljesítményt az elmúlt 12 hónapban a kockázatosabb alapok, a Columbus és a Platina Pí nyújtották, de a legkevésbé kockázatos VM alap is két számjegyÛ hozamot ért el. Utóbbi konstrukció egyébként a legkedveltebb abszolút hozamú alap Magyarországon, vagyona megközelíti a húszmilliárd forintot.

„Sokat gondolkoztunk azon, milyen arányban szerepeljenek az egyes alapok a Holdban” – mondta Szabó László. Azt az ötletet elvetették, hogy folyamatosan változzanak a konstrukcióban az arányok, végül úgy döntöttek, a VM és a Citadella 25-25, a Platina Pí 27,5, a Columbus pedig 17,5 százalékot tesz majd ki a befektetésekben, a maradék 5 százalékot készpénz jellegÛ eszközökben tartják majd.

Az alapok alapja konstrukciókat egyébként a Concorde AlapkezelÕ korábban nem kedvelte, mivel ezeknél a vagyonkezelÕk duplán szedik be a díjakat: az ügyfélnek fizetni kell az alap kezeléséért és közvetve a benne szereplÕ alapok menedzseléséért is. A Holdnál viszont nem így lesz, ennek a konstrukciónak ugyanis nincs külön alapkezelési díja. Az abszolút hozamú alapokból összerakott befektetést egyrészt a Concorde-nál lehet megvásárolni, másrészt a privát banki ügyfélkör számára kínálják majd. H. B.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.