BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemásan teljesít a forint, de olcsóbb a svájci frank

A forint az euróval szemben nem mutat túl jó teljesítményt, de a svájci frank árfolyama jelentősen mérséklődött ma reggel.

Egy euróért jelenleg 273,57 forintot adnak, a tegnapi záróár 273,46 forint volt és a mai átlagár is csaknem eléri a 274-es szintet. A hazai deviza láthatóan nem tud túllépni a jelenlegi szinten és a Raiffeisen elemzői szerint ez elsősorban a világpiaci fejleményeknek tudható be.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A gyenge kínai kereskedelmi adat és Spanyolország Moody''s általi leminősítése nyomán elromló befektetői hangulatban a forint is elgyengült a nap végére. A forintnál nagyobb mértékű gyengülést szenvedett el a régiós versenytárs lengyel zloty, miután a Lengyel Jegybank alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az Európai Központi Bank kamatemelése önmagában nem indokolja a lengyel kamatok emelését.

A lila és a szürke trendcsatornák találkozásából egyelőre felfelé lépett ki az árfolyam, de a 275-ös szint a továbbiakban is erős ellenállás lehet. Fontos szinthez érkezett a zloty/forint kereszt: a 68-as szint letörése további zloty gyengülésre/forint erősödésre utalna. Ma 271,90-273,85 közötti mozgást várnak a Raiffeisen elemzői.

A svájci frankért 211,88 forintot adnak, ez javulás a 212,72 forintos záróárhoz képest. Ma ugyan már a 213-as szinten is átlépett az árfolyam, de az átlag a 212 és 213 közötti középtartományba esik.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.