BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma érdemes lesz figyelni az OTP-re

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,54 pontos emelkedéssel, 23.652,85 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,25 százalékkal erősödött.

Folytatódhat a kivárás a részvénypiacokon szerdán, de a Budapesti Értéktőzsdén az OTP-re érdemes figyelni, a papír árfolyama a 6.000 forintos ellenálláshoz érkezett - mondták tőzsdei szakértők.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint alapvetően optimista hangulatban indulhat a szerdai kereskedés a tőzsdéken, így a hazai piacon is. A piacok láthatóan kivárnak az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülés előtt, a befektetők nem vesznek fel nagyobb pozíciókat.

Az elemző kifejtette: a vezető részvények közül napok óta csak az OTP tud emelkedni, kedden megközelítette a 6.000 forintos technikai ellenállást. Erről a szintről az elmúlt hónapokban többször lefordult az árfolyam, így ott izgalmas mozgások alakulhatnak ki.

Hozzátette, hogy a Mol, a Magyar Telekom és az Egis egyelőre nem tud elmozdulni a holtpontról, a Richter esetében pedig a 38.000 forintos támaszra kell figyelni. Az elemző úgy véli, amennyiben a gyógyszeripari papír árfolyama a következő napokban fordulni tud felfelé, hamarosan intenzív emelkedés indulhat benne.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is kiemeli, hogy az OTP utóbbi napokban mutatott ereje még tarthat, ezzel a papír szerdán elérheti a vízválasztónak számító 6.000 forintos ellenállást, ami fölött az elmúlt két évben csak egyszer járt az árfolyam. Ennek áttörése nagy esemény lehet, ami újabb vevőket, illetve "short zárókat" hozhat, ráadásul a forint szintén elképesztő erejét elnézve ez egy elég reális szcenárió.

Ezt leszámítva az elemző szerint szerdán is pangás várható a részvénypiacokon világszerte, legalább is a nyitásban, bár most már lassan érik egy újabb emelkedő nap.

A BUX 40,17 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 23.593,31 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.