BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban a BÉT - Szegényes napra számítanak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,15 pontos emelkedéssel, 22.514,72 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,23 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül szinte mindegyik emelkedést könyvelt el: a Mol papírok kurzusa 0,89 százalékkal 22600 forintra nőtt, az OTP-é 0,25 százalékkal 5890 forintra emelkedett. A Richter részvények árfolyama pedi nyitáshoz képest 0,18 százalékot erősödött, valamivel fél tíz előtt 36000 forinton áll.

Nem számít nagy ármozgásokra Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója, várakozása szerint "oldalazás" lehet a piacon, miután a reggeli ázsiai kereskedésben megnyugodtak a tőzsdék a hétfői amerikai esést követően.

Az európai tőzsdék kedden is az amerikai piac nyitására várnak majd, onnan diktálják a tempót, a magyar piac sem fog ettől eltérni - mondta.

A szakértő szerint az OTP-ben a hétfői nap végén látott kis pozitív korrekció megelőlegezi a keddi jobb piaci teljesítményt, de inkább csak konszolidáció várható a papír árfolyamában. A Mol viszont pozitív tartományban mozoghat az előző nap tapasztalt jó vételi érdeklődés alapján.

Somi András, a KBC Securities vezető elemzője reggeli előrejelzésében azt írja: makrogazdasági adatok oldaláról szegényes napunk lesz, 16 órakor újlakás-értékesítési számokat publikálnak majd Amerikában, illetve napvilágot látnak a magyarországi kiskereskedelmi forgalomról szóló statisztikák is. A vállalati jelentések közül talán az AutoZone és a Medtronic jelentése megmozgathat néhány piaci szereplőt. Tovább bonyolódik az INA-sztori, a társaság részvényeinek kereskedését a horvát pénzügyi felügyelet határozatlan időre felfüggesztette, és vizsgálatot indított a Mol ellen piaci manipuláció vádjával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.