BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzza az orosz piac a brit szakértőket

Oroszországban kíván terjeszkedni az egyik vezető brit műkincspiaci tanácsadó és szolgáltató cég, az Art Market Research (AMR). A társaság igazgatója, Robert Duthy a Reutersnek úgy fogalmazott: a növekvő oroszországi műkincs-befektetési kedv miatt ígéretesnek tűnik számukra az ottani piac. Az AMR – amely a Christie’s, a Sotheby’s és számos egyéb ismert műkincspiaci szereplő számára készít árindexeket és elemzéseket – az év végéig félmillió eurós forgalom elérését tervezi Oroszországban.

A britek nem egyedül vágnak neki a kalandnak, hanem a Kollection nevű orosz céggel karöltve. A tervük az, hogy az oroszországi pénzintézetek, befektetési tanácsadók, tőzsdei befektetők és persze magángyűjtők számára kínálnak majd szolgáltatásokat. A műkincspiaci tanácsadás iránti igényt mutatja, hogy egyre több orosz bank nyújt ilyen szolgáltatásokat vagyonos ügyfelei részére.

Miközben Londonban több mint 2000 műkereskedés van, Oroszországban ez a szám mindössze 400 – összegezte Natalja Legotina, a Kollection vezetője és az AMR jövőbeli oroszországi képviselője. A növekedési potenciál ugyanakkor hatalmas; ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy az év elején Európa legnagyobb műkereskedelmi szövetsége, a LAPADA is megjelent a kelet-európai országban. T. G.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.