BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymásnak esett a Concorde és az E-Star

Eladásra ajánlotta legfrissebb, augusztus 5-én kibocsátott előrejelzésében a Concorde Értékpapír az E-Star részvényeit. Valószínűleg ezzel magyarázható, hogy az egyébként is kedvezőtlen tőzsdei hangulatban a részvény árfolyama pénteken 10 százalékot esett.

Az E-Star az elemzésre éles hangvételű közleményben reagált a tőzsde honlapján. A társaság szerint a Concorde Értékpapír Zrt. előrejelzése nem tartalmaz új, szakmailag értékelhető elemzői információt és adatot. A fundamentumok figyelmen kívül hagyásával és érdemi szakmai elemzés nélkül készült anyag a befektetők hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatása helyett kizárólag piaci hangulatkeltésre alkalmas.

Mivel az alternatív energetikai cég árfolyama lényegesen többet esett a többi részvényénél, a társaság szerint fennáll az árfolyam befolyásolásának lehetősége. A befolyásolás módjának, tiltott jellegének megállapítása az illetékes hatóság (ez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete – a szerk.) feladata lesz – áll a közleményben.

Az energetikai cégben 8,87 százalékos részesedéssel rendelkező OTP Alapkezelőnél is hasonlóan vélekednek. „A Concorde elemzése semmilyen olyan információt nem tartalmaz, amelyet két hónappal ezelőtt nem lehetett tudni. Érthetetlen, hogy miért éppen most, az árfolyamok szempontjából labilis időpontban tették közzé” – mondta lapunknak Czachesz Gábor, az alapkezelő befektetési igazgatója. H. B.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.