BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasúton a forint

A forint délelőtt elszakadt a régiós devizáktól, és jelentősebb gyengülést mutatott az euróval szemben, azonban délután öt órára visszakapaszkodott a reggeli árfolyamára.

Az eurót tegnap reggel 269,25 forinton jegyezték a bankközi piacon, majd a csalódást kelőt magyar, illetve a német gazdasági növekedési adat miatt a lélektani 270-es árfolyam fölé került a hazai deviza. Délután 3-kor 271,3 forintot is kellett adni a közös európai fizetőeszközért, majd a Fitch Ratings megerősítette az Egyesült Államok „AAA” adósbesorolását, amelynek hatására javult a globális hangulat, így a kockázatvállalási kedv javulásával erősödtek a feltörekvő devizák. Délután 5 óra után 269,4 forinton állt az euró jegyzése.

A vezető fizetőeszközökkel szemben hasonló pályát írt le a hazai deviza: a svájci frankot reggel 238, délután 242 felett jegyezték, majd 237 forintra ereszkedett a kurzus. Az amerikai dollár ára 186,5 forintról 189 közelébe került, késő délutánra 187-es szintre tért vissza a jegyzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.