BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállt az "ormótlan" esés, de a piac még félénk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27,79 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 18.133,58 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője szerint optimista hangulatban kezdtek a tőzsdék, a befektetők abban reménykednek, hogy a pénteken megrendezendő gazdasági konferencián az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékrendszer, a Fed elnöke valamiféle gazdaságélénkítő, vagy likviditásfokozó intézkedést fog bejelenteni.

Napközben megingott a hangulat, amelyben szerepe lehetett Alan Greenspan volt Fed elnök nyilatkozatának, amelyben kifejtette, hogy az eurózóna jelentős veszélyekkel néz szembe, és nem rendelkezik a válságkezeléshez elégséges pénzügyi fedezettel. A hazai részvények is a nemzetközi hangulattal mozogtak, a vezető papírok közül a Mol-t lehet kiemelni, amelyben akár jelentős felértékelődési potenciál is lehet a következő időszakban - vélekedett Varga Zoltán.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője úgy fogalmazott: a múlt héten tapasztalt "ormótlan" esés megállt, az látható, hogy enyhén "szivárognak" az árfolyamok felfelé. A piac azonban még mindig nagyon félénk.

Mint elmondta, pozitívan indult a kereskedés Budapesten, majd inkább az iránykeresés jellemezte. Hozzátette, hogy fontos szinteken billegnek az indexek a nemzetközi piacokon.

A Mol 400 forinttal, 2,38 százalékkal 17.200 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 51 forinttal, 1,29 százalékkal 4.000 forintra nőtt, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,34 százalékkal 500 forintra csökkent, forgalma 517,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 790 forinttal, 2,21 százalékkal 35.000 forintra esett, a részvények forgalma 589,3 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 28,6 millió forintos forgalom mellett 190 forinttal, 1,25 százalékkal 15.010 forintra gyengült. A BUMIX 1.496,76 ponton zárt kedden, ez 1,61 pontos, 0,11 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.