BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódtak az elemzők: Megérkeztek a medvék a BÉT-re

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,15 pontos csökkenéssel, 17.286,53 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült annak ellenére, hogy az elemzők optimista hangulatot vártak.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint az optimista hangulat tovább tarthat a Budapesti Értéktőzsdén. Ám az lanyhább lehet, mint szerdán, ugyanakkor az üzletkötő úgy véli, hogy az optimizmust bármilyen kisebb kedvezőtlen hír is megtörheti a piacon. Szerinte inkább a kivárás lesz a jellemző befektetői magatartás csütörtökön a BÉT-en.

Ezt támasztja alá a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott elemzése is. Szerdán a fejlett piacok optimista hangulatát követte a BUX a maga 1,8 százalékos emelkedésével. Ezt a trendet várják az üzletkötők csütörtökön is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 298,94 pontos, 1,76 százalékos emelkedéssel, 17.311,68 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 150 forinttal, 0,90 százalékkal 16.900 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 111 forinttal, 3,36 százalékkal 3.411 forintra nőtt, forgalmuk 12,4 milliárd forintot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.