BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: Bejglitől bódultan indul a kereskedés

Az ünnep utáni első kereskedési nap csendesen, bejglitől bódultan indul, a forint némileg erősebb szinteken, 307 alatt kezdi a napot és mivel Londonban ma sem dolgoznak, valószínűleg így is marad – írja kommentárjában Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

A pénteki belpolitikai események nem hatottak sem a forint, sem a CDS árfolyamára. A héten a csütörtöki nap ígérkezik mozgalmasabbnak, a harmadik negyedéves fizetési mérleg adatokat ismerhetjük meg, illetve az S&P leminősítése utáni első kötvény (3, 5 és 10 éves) aukcióra kerül sor – írja az elemző.

Bár az év végén szűkebb a likviditás, a kereslet és a kialakuló hozamok hatással lehetnek az árfolyamra. Jelentős erősödésre az IMF-EU tárgyalások kezdetéig/folytatásáig nem számítunk, addig a globális piaci hangulat alakíthatja az EURHUF kurzusát.

„Pénteken jó hangulatban zártak a tőzsdék, a dollár napok óta az 1,30-1,31-es sávban mozog. Délután lesznek amerikai adatok (fogyasztói bizalmi index, ingatlan piaci árak alakulása), nem számíthatunk túl nagy kilengésekre, bár meglepetés mindig jöhet” – tette hozzá.

A frank árfolyama lassan egy hete az 1,22-es szint fölött tartózkodik, egy szűk sávban mozogva, így a CHF/HUF árfolyamát sokkal inkább a forint teljesítménye alakítja a napokban, zárul a kommentár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.