BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hanyatlik a forint!

A dollár erősödésével párhuzamosan a forint gyengülni kezdett csütörtök délután. A forint egy százalékot esett, míg a régiós devizák fele ekkora gyengüléssel megúszták.

17 óra körül

A forint újabb esést szenvedett el délután, miután jelentősen romlott a nemzetközi befektetői hangulat. Az eurót 306,5 forinton jegyzik 5 óra körül, amely közel 2 százalékos esésnek fele meg napon belül.

Az euró jegyzése megérintette a 307-es szintet 5 óra után. A lengyel zloty ugyanakkor 1 százalékos esett, míg a cseh korona 0,65 százalékot veszített értékéből. Az árfolyammozgás alapján elmondható, hogy továbbra is a forint a legsérülékenyebb deviza a régióból.

15 óra után

A dollár erősödésével a forint gyengülni kezdett. A forint 1 százalékot esett, 304-es szintre az euróval szemben. Később az euró jegyzése 303 körüli szintre került vissza. A lengyel zloty és a cseh korona kevesebb mint 0,5 százalékot veszített értékéből.

A dollár csütörtök délután erősödésnek indult a vezető devizákkal szemben. „Az Egyesült Államokból egyre kedvezőbb makrogazdasági adatok érkeznek, míg az eurózónában recesszió várható” – mondta Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő portfólió-menedzsere a Világgazdaság Online-nak. Kiemelte: az USA-ban rövid távon egyre halványul az újabb mennyiségi monetáris könnyítés esélye, miközben az eurózónával kapcsolatban folyamatosan mennek a találgatások a teljes szétesésről.

Az euró/dollár árfolyam 1,342-es szintről 1,332-re ereszkedett, miközben Mario Draghi, az EKB vezére sajtótájékoztatót tartott. A dollár erősödését segíthette, hogy az USA-ban 23 ezerrel kevesebben, 381 ezren kértek munkanélküli segélyt a múlt héten.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy 395 ezren kértek első alkalommal munkanélküli segélyt. A 381 ezres érték 9 hónapja a legalacsonyabb szint, amely a gazdaság élénkülését jelzi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.