BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább eshet az olajár?

A nyersolaj árfolyama hathetes mélypont környékén mozgott New Yorkban a hét utolsó kereskedési napján: bár a csütörtöki záróértékhez képest enyhén emelkedett a kurzus, érezhető növekedést nem sikerült elérni.

Az amerikai piacon meghatározó WTI típusú könnyűolaj hordójáért 94 dollárt adtak a kereskedők, az európai piacon benchmarknak számító brent árfolyama pedig 104 dollár környékén mozgott péntek délután. Az elemzők szerint ugyanakkor még nem feltétlenül érhette el a mélypontot a kurzus, hiszen nem érkeznek olyan hírek, amelyek hozzájárulhatnának az erősödéséhez.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők többsége szerint az árfolyam ezen a héten is tovább eshet, leginkább azért, mert változatlanul nem lehet pozitív hírekre számítani az európai adósságválsággal kapcsolatban. A hírügynökség által megkérdezett 17 szakértőből kilenc
vélekedett így, ketten pedig minimális elmozdulást jósoltak, hat emelkedést váró elemző mellett.

A Bloomberg adatai szerint a nyersolaj ára 5,5 százalékkal csökkent egy hét alatt, és már a második hete mutatott eső tendenciát. A WTI árfolyama ennek megfelelően mindössze 2,9 százalékos emelkedést produkált 2011 eddigi részében, szemben a múlt évben elért 12 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.