BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

300 forint körül táncol az euró árfolyama

Hullámvasútra került a forint a vezető devizákkal szemben, a napközbeni gyengülés után kora estére visszakerült a startvonalra.

A forint délelőtt intenzíven gyengült az euróval szemben, és a reggeli 300 körüli szintről délutánra 303 fölé került a jegyzés. A forintot gyengítette, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa nem emelte az irányadó kamatszintet.

Az MNB az 50 bázispontos kamatemelési várakozással szemben 7 százalékon hagyta a kamatot. A döntés átmeneti forintgyengülést hozott, majd délután újra erősödni kezdett a forint.

A forint gyengülésében szerepet játszhatott, hogy az Ecofin elfogadta, új szakaszba lépjen a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás, amely végső soron a kohéziós alapból származó támogatások felfüggesztéséhez vezethet.

A forintot azonban továbbra is támogatja, hogy a kormányzat elkötelezettnek tűnik az IMF-megállapodás irányába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.