BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MNB segített, megkapaszkodott a forint

Stabil maradt a forint szerdán délelőtt az euróval szemben, míg a svájci frankkal szemben kissé gyengült az előző napi árfolyamhoz képest.

Az eurót délelőtt fél tízkor 310,93 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kora reggeli 310,82 forint és a kedd délutáni 310,72 forint után.

Hétfőn délután még 315,39 forint volt az euró árfolyama, a múlt héten pedig 324,27 forintos euró jegyzésen érintett történelmi árfolyam-mélypontot a forint. Kedden jelentősen enyhült a forintra ható piaci nyomás, amihez a javuló euróövezeti befektetői hangulat mellett több hazai tényező is hozzájárult.

Egyebek közt erősítette a bizalmat a Magyar Nemzeti Bank közleménye arról, hogy kész megvédeni a pénzügyi stabilitást a rendelkezésre álló eszközeivel. A piac szereplők ezt úgy értékelték, hogy a jegybank kész további kamatemelésre, amennyiben erre szükség van.

A svájci frank árfolyama 256,38 forintra emelkedett, míg reggel 256,25 forinton, kedden délután pedig 255,86 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 243,40 forint volt délelőtt, reggel 243,78 forintot, előző nap délután 242,98 forintot ért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.