BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elszakadt a cérna: 320 felett az euró!

A forint tovább folytatta mélyrepülését, ugyanis egyre kétségesebb, hogy Magyarország képes lesz-e megállapodni egy hitelkeretről.

Szerda reggel új historikus mélypontra hanyatlott a forint. Az eurót 319 forint felett jegyezték a bankközi devizapiacon. A forint a reggeli 316-os kurzusról kezdett el gyengülni. A forint délután, fél 1 előtt új mélypontra szakadt, és a jegyzés elérte a 320-as szintet is.

A korábbi történelmi mélypont tavaly novemberben alakult 317,9-es árfolyamon a Bloomberg adatai alapján.

A forint több mint 1 százalékot esett napon belül, amely kiugrónak számít a régiós devizák mozgásához képest, tehát egyértelműen hazai bizonytalanságok miatt szakad a forint.

- Kérdésessé vált az EU/IMF megállapodás, miután egyre valószínűbb, hogy a nemzetközi delegáció nem hajlandó tárgyalni Magyarországgal, amennyiben nem módosítjuk a kritikus törvényeket.

- Felmerült, hogy a kormányzat az MNB devizatartalékához nyúl, amelyet ugyan cáfolt a gazdasági minisztérium, de a piaci szereplők nem feltétlenül nyugodtak meg.

- A kötvényhozamok olyan szintre emelkedtek – 10 százalék felett a 3, 5 és 10 éves hozamok – a bizonytalanság miatt, amely hosszabb távon fenntarthatatlan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.