BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülésnek indult a forint

A forint a gyengülés irányába mozdult el pénteken.

Nem teljesít jól a forint a hét utolsó napján. Az euróval szemben a reggeli 308-as szintről 310-ig esett a hazai deviza, délután pedig 309,5 forinton jegyzik a közös európai fizetőeszközt.

A forint 0,45 százalékot veszített értékéből az euróval szemben, és ezzel a teljesítménnyel a régió legrosszabbul teljesítő devizája, ugyanakkor az alulteljesítés nem mondható kiugrónak a zlotyhoz képest. A lengyel fizetőeszköz minimális mértékben esett az euró ellenében.

A cseh korona és a román lej viszont erősödni tudott. A korona 0,45, a leg pedig 0,3 százalékkal javított pozícióján a tegnapi záróárfolyamhoz képest.

Magyarországról nem érkeztek további pozitív hírek, amelyek abba az irányba mutatnának, hogy közelebb kerültünk az IMF-megállapodáshoz, valamint a forintnak nem sikerült szignifikánsan az 50 napos mozgóátlag (308,5 felett) alá kerülnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.