BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indul az eljárás - Megbillent a forint

A forint gyengüléssel fogadta azt, hogy az Európai Bizottság (EB) három kérdésben kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben. A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe is lejjebb került.

A Reuters hírügynökség uniós forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az új jegybanktörvény módosítása feltétele annak, hogy folytatódjanak a tárgyalások egy pénzügyi segítségről.

A forint 311-ről 312 közelébe esett az euróval szemben, majd José Manuel Barroso jelzésére, miszerint három kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a forint fokozta leértékelődését. Később 312 körül stabilizálódott az árfolyam. A forint majdnem teljes napi erősödését visszaadta.

Egyrészt a jegybank függetlenségével kapcsolatban, másrészt a bírói tevékenység felső korhatárárnak összefüggésében, harmadrészt az adatvédelmi hatóság függetlenségével kapcsolatban indít eljárást Brüsszel.

A BUX 17 600 pont közeléből 17 500 pont alá került, az index azonban így is 0,8 százalékos emelkedést mutat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.