BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szépen erősödik a forint

A forint jól teljesít hétfőn a vezető fizetőeszközökkel szemben. A hazai deviza a lengyel zlotyval együtt javul az euró ellenében, míg a régió többi fizetőeszköze csak hajszálnyit erősödött.

A forint 302,5-ös szintig erősödött az euróval szemben a reggeli 304-es árfolyamról. A forint a lengyel zlotyhoz hasonlóan teljesít, míg a cseh korona és a román lej fele ekkora erősödést sem ért el hétfőn.

A forint árfolyamának alakulásában a napokban az EU-IMF-tárgyalások játszanak meghatározó szerepet a nemzetközi környezett mellett. A forint jelentős erősödésen ment keresztül az elmúlt napokban, miután a befektetők egyre inkább bíznak abban, hogy Magyarország meg fog állapodni a Nemzetközi Valutalappal egy hitelkeretről.

Ugyanakkor a tárgyalások elhúzódása, illetve megszakadása, vagy a globális környezet erőteljes romlása megfordíthatja az árfolyam alakulását, és könnyen gyengülhet a sérülékeny, feltörekvő devizának számító forint.

Egy IMF-védőhálóval a nemzetközi hangulat változására is jóval kisebb reakciókat produkálhatna a hazai deviza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.