BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Elkapja" a svájci bankokat Washington

Az amerikai hatóságok egyre keményebben lépnek fel külföldi pénzintézetek azon munkatársai ellen, akik állítólag segítséget nyújtanak gazdag amerikaiaknak az adófizetés elkerülésére.

Most a Wegelin svájci bankot vádolják azzal, hogy segítséget nyújtott adócsaláshoz - írja a Financial Times Deutschland (FTD). Ez az első eset, hogy az Egyesült Államok egy külföldi bankot citál bíróság elé amerikai állampolgárok  adócsalásai miatt. Az amerikai kormány az UBS svájci banknál 16 millió dollárt kobzott el - tűnik ki a csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumokból. A Wegelin bank pedig, amelynek Svájcon kívül nincsenek fiókjai, más pénzintézetek szolgálatait vette igénye.

A lap szerint az amerikai hatóságok legalább 1,2 milliárd dolláros összeget látnak a cégnél.  A bank az adócsalóknak még menekülést is kínált fel, amikor az Egyesült Államokban ugyanebben az ügyben már nyomozások folytak az UBS nagybank ellen, és olyan ügyfeleket vett át, akiket az UBS már nem kívánt megtartani. Eddig már három Wegelin-munkatárs ellen emeltek vádat. Az FTD szerint jelenleg összesen tizenegy svájci bank áll az Egyesült Államok látókörében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.